31 Αυγ 2009

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ «Στους χτύπους της καρδιάς»

3 Σεπτεμβρίου : Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της για το τραγούδι, εκεί η Χάρις Αλεξίου θέλει να ταξιδέψει το κοινό της αυτό το καλοκαίρι. Μόνη της στην σκηνή για δύο ώρες με τους μουσικούς της θέλει να μαγευτεί η ίδια πρώτα με τις μελωδίες και τον λυρισμό τους και να μαγέψει και το κοινό της με τις ερμηνείες της. Οι συναυλίες της θα είναι όπως πάντα ένα από τα ωραιότερα δώρα του καλοκαιριού για τους λάτρεις της φωνής και των τραγουδιών της.
Οι επιλογές από το ρεπερτόριο - θησαυρό που όλοι τραγουδάμε αλλά και ανέκδοτα τραγούδια από την νέα της δουλειά σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας βασισμένο στη μοναδική φωνή και παρουσία της.
Την μουσική επιμέλεια έχει ο Κώστας Παπαδούκας.
Βιολί, Θάνος Γκιουλετζής,
Μπουζούκι, κιθάρα, τζουρά, λαούτο, Νίκος Κατσίκης,
Κιθάρες, Γιώργος Χατζόπουλος,
Τύμπανα, Χρήστος Γκοτσίνας,
Μπάσσο , Ειρηναίος Κουλλούρας
Ήχος: Παύλος Σαπουντζής, Αντώνης Παραμύθης
Φώτα: Alain Lonchamp, Αλέξης Προδρόμου

10 ΧΡΟΝΙΑ “Café de l’ art” ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
Ερμηνεύουν:
ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΗΡΩ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
DAVID LYNCH (σαξόφωνο)
Τα “Café de l’art” είναι μια σειρά από 6 επιτυχημένα C.D. του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη, που έχουν αφήσει στίγμα στην Ελληνική δισκογραφία και θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις στο εξωτερικό.
Τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται σταθερά μέσα στα 10 καλύτερα στην Ελλάδα και σίγουρα δεν είναι τυχαίο, καθώς ένα τόσο επιτυχημένο ντουέτο κιθάρας είναι σαν δυο ψυχές μέσα σε ένα σώμα.
Ο ιδιαίτερα αγαπητός και σημαντικός συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής και ο σολίστας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, συναντώνται ως συνεργάτες διασκευάζοντας γνωστές κι αγαπημένες μελωδίες τοποθετώντας τα μουσικά κομμάτια που έχουν επιλέξει σε άλλη διάσταση. Καταθέτουν μια μουσική άποψη που διατηρεί τον χαρακτήρα των έργων αντλώντας ιδέες από την ανεξάντλητη πηγή της γνώσης της κλασικής κιθάρας.
Οι δυο κιθαριστές γνωρίζουν πως η φαντασία, η καλλιέργεια και η γνώση, προστατεύουν τα έργα από εύκολες λύσεις και προχειρότητες, γι’ αυτό και ως διασκευαστές μεγάλων έργων κράτησαν ψηλά την αισθητική απόλαυση.
Η παράσταση με τον τίτλο “Café de l’ art” περιλαμβάνει αγαπημένα μουσικά κομμάτια και από τους 6 ομώνυμους δίσκους, που κάθε ένας διαπραγματεύεται διαφορετικές μουσικές και είδη, τα οποία διασκευάζονται μοναδικά για κιθάρες. Κομμάτια και τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη και μερικές από τις ωραιότερες διεθνείς κινηματογραφικές μελωδίες.
Τα τραγούδια τα ερμηνεύουν οι σπουδαίοι τραγουδιστές που συμμετέχουν και στους δίσκους όπως, η Σόνια Θεοδωρίδου, η Αναστασία Μουτσάτσου, η Ηρώ, ο Διονύσης Τσακνής και ο Χρήστος Θηβαίος.
Συμμετέχουν σολίστες μουσικοί και στο σαξόφωνο παίζει ο David Lynch.
Είσοδος 20 Ευρώ και φοιτητικό 15 Ευρώ

30 Αυγ 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Όλα τα έσοδα θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες ευάλωτων ομάδων σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Συναντήθηκαν στην αρχή του καλοκαιριού σε μια πολύ μεγάλη συναυλία στην Κύπρο. Μια συναυλία με μεγάλη μαζικότητα, παλμό και ανταπόκριση.
Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μπάμπης Στόκας επαναλαμβάνουν αυτή τη συνεργασία με δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο Γιώργος Νταλάρας έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Μπάμπη Στόκα, από την εποχή των Πυξ Λαξ ακόμα, έχουν ηχογραφήσει μαζί τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν τραγουδηθεί απ’ όλους μας. Με τον Παντελή Θαλασσινό έχουν συνεργαστεί μόνο δισκογραφικά για τον «Άξιο Λόγο» και την Εστουδιαντίνα, και αυτές οι συναυλίες τους έδωσαν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια τους.
Ο Γιώργος Νταλάρας μουσικός που αναζητεί πάντα καινούργιο ήχο, καινούργιες συνεργασίες, έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα με τη βοήθεια 12 μουσικών, μοναδικών στο είδος τους. Ένα πρόγραμμα με ροκ μπαλάντες, αλλά και «χρωματιστά» λαϊκά τραγούδια. Ένα μέρος του προγράμματος του είναι καινούργιο υλικό. Δυναμικά τραγούδια όπως το «Άγρια ζωή», τα «Έρημα χωριά», «Το φίλτρο», τραγούδια από τον «Άξιο Λόγο» που παρουσιάστηκαν μόνο στο Παλλάς.
Μοιραία βέβαια από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τραγούδια σταθμοί στην πολύχρονη καριέρα του, από τη συνεργασία του με τους σπουδαιότερους έλληνες δημιουργούς. Τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο, τραγούδια σταθμοί, τραγούδια που μας συντροφεύουν μια ζωή.
Τέλος η ξεχωριστή πρόταση του προγράμματος είναι η ίδια η μουσική συνάντηση που φέρνει στη σκηνή έναν μεγάλο ερμηνευτή και μουσικό με δύο πολύ σημαντικούς τραγουδοποιούς, που ο καθένας χωριστά έχει αφήσει το δικό στίγμα στο τραγούδι. Η συνύπαρξη τους, οι διασκευές τους και οι κοινές ερμηνείες τους σε δικά τους τραγούδια αλλά και άλλων είναι ίσως και το πιο εκρηκτικό σημείο του προγράμματος.
Γιώργος Νταλάρας, Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας με αποσκευές τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, πάντα με δυναμικό μουσικό παρόν με μια εξαιρετική ορχήστρα από σολίστες μουσικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού η νέα πολύ καλή λαϊκή φωνή. Πέρα από την καλλιτεχνική συνάντηση υπάρχει και ένας άλλος πολύ σοβαρός λόγος διοργάνωση της συναυλίας στο Θέατρο Πέτρας. Όλα τα έσοδα σε συνεργία και υπό την επίβλεψη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, που έχει δράση 20 χρόνων στην Ελλάδα θα διατεθούν για να καλύψουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες των προσφύγων στην Ελλάδα και κυρίως ευάλωτες ομάδες (γυναίκες και παιδιά). Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Η συναυλία στο Θέατρο Πέτρας εντάσσεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2009.

"Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε"!

Ο Μπάμπης Στόκας θα εμφανιστεί στις 14/9 στο Θέατρο Λυκαβηττού..., η φωνή των Πυξ Λαξ, της μεγαλύτερης ελληνικής μπάντας, συστήνεται ξανά στο κοινό ως ερμηνευτής. Από τον Παύλο Σιδηρόπουλο στους Πυξ Λαξ και από τον Ζαμπέτα στον Χατζιδάκι, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του, χρόνια τώρα αποδεικνύει κάτι που στους μουσικούς κύκλους ήταν ήδη γνωστό: την ικανότητά του να κινείται με πρωτοφανή άνεση ανάμεσα στο λαϊκό και το έντεχνο, το ροκ και τις μπαλάντες.
Στις συναυλίες του παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών, που με άξονα το προσωπικό του αίσθημα φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου.
Από τα λαϊκά κομμάτια "Τα πήρες όλα" και "Πάρε τα χνάρια" μέχρι τα έντεχνα "Δεν λες κουβέντα" και "Όμορφη πόλη", αλλά και το παραδοσιακό "Στο 'πα και στο ξαναλέω" ή το "Έβαλε ο Θεός σημάδι".
Από την συναυλία δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τραγούδια της γενιάς του "Ανόητες αγάπες", "Νότος", "Μάσκες" αλλά και οι μεγάλες επιτυχίες των Πυξ Λαξ "Φωτιά", "Τι είναι αυτό που μας χωρίζει", "Πούλα με", "Λένε για μένα", "Γιατί", "Ο βασιλιάς" κ.ά.
Ώρα έναρξης: 21:00
Πληροφορίες: 210-7474288

28 Αυγ 2009

ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009

Ένα πλούσιο πρόγραμμα από ήχους γεύσεις και εικόνες, που ξεκινάει από αύριο 29 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τον Δήμο Ορχομενού στα ''ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2009''

27 Αυγ 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

Ο Γιάννης Πλούταρχος γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1970 στη Λειβαδιά, συγκεκριμένα σε ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό, που ονομάζεται Μαυρόγια.
Το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Κακοσσαίος, ενώ το καλλιτεχνικό του επώνυμο «Πλούταρχος» το εμπνεύστηκε ο πρώτος παραγωγός του, Γιώργος Μακράκης.
Ο Γ. Πλούταρχος κατάγεται από αγροτική οικογένεια που έκανε μεγάλο αγώνα για να τα βγάλει πέρα. Έζησε δύσκολα χρόνια και έχει έντονα βιώματα από την ελληνική επαρχία και τις δυσκολίες της. Τραγουδάει από έξι χρονών παιδί. Στην οικογένειά του τραγουδούσαν όλοι, κυρίως τις ώρες που δούλευαν - το τραγούδι ήταν η συντροφιά τους. Αυτό επηρέασε και τη σχέση του με τη μουσική και το τραγούδι. Οι πρώτες μουσικές επιρροές του προέρχονται από τη δημοτική και τη βυζαντινή παράδοση.
Ο Γιάννης Πλούταρχος, έμεινε στη Λειβαδιά ως τα 16 του χρόνια. Με αφορμή τις σπουδές κομμωτικής που ήθελε να κάνει, όπως είχε πει στην οικογένειά του, φεύγει για την Αθήνα. Ο αληθινός, όμως, λόγος ήταν να πραγματοποιήσει το όνειρό του που ήταν το τραγούδι.
Στην Αθήνα εργαζόταν σε κομμωτήριο -το κύριο τότε επάγγελμά του- ενώ παράλληλα δούλευε σε νυχτερινό κέντρο. Πρώτη φορά τραγούδησε επαγγελματικά σε ένα μικρό μαγαζί στον Κορυδαλλό. Απογοητεύτηκε όμως από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο του τραγουδιού και τον εγκατέλειψε δύο φορές. Παρόλα αυτά, σαν κάτι να τον έσπρωχνε, επανήλθε στο τραγούδι. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, τραγούδησε στο «Ροδόλφο» της παραλιακής. Ακολούθησαν μεγάλα Αθηναϊκά μαγαζιά όπως η «Νεράιδα», η «Φαντασία», το «Τούνελ», όπου συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα του λαϊκού ρεπερτορίου όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρίτα Σακελαρίου, Ο Θέμης Αδαμαντίδης αλλά και με νεότερους καλλιτέχνες όπως ο Στέλιος Ρόκκος, ο Γιώργος Μαζωνάκης , κ. ά. Γρήγορα απέκτησε θαυμαστές αλλά και φίλους. Την εποχή εκείνη ήταν που συναντήθηκε με τον Δημήτρη Καρδατζή και τον Ηλία Φιλίππου, ανθρώπους που πίστεψαν στο ταλέντο του και τον έφεραν σε επαφή με τον πρώτο του παραγωγό, τον Γιώργο Μακράκη στον οποίο οφείλεται και το ψευδώνυμό του.
Το φθινόπωρο του 1998, ο Γιάννης Πλούταρχος μπήκε στη δισκογραφία κυκλοφορώντας την πρώτη του δουλειά «Μόνο Εσύ» σε τραγούδια διάφορων συνθετών με πιο γνωστούς τους Α. Χρυσοβέργη, Σ. Γιατρά αλλά και του Χ. Νικολόπουλου. Η μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου ήταν το τραγούδι «Ένας Θεός» που ακούγεται με τον ίδιο ενθουσιασμό μέχρι σήμερα. Μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, συμμετείχε με ένα ντουέτο στο δίσκο της Κωνσταντίνας «Σημείο Επαφής». Ο τίτλος του ντουέτου ήταν «Η καρδιά μου είναι ζαλισμένη» . Επίσης, έκανε ένα ντουέτο με τον Στέλιο Διονυσίου την «Ορεστιάδα» που περιλαμβάνεται στον δίσκο «Επιβάλλεται» του τελευταίου. Η επόμενη προσωπική δουλειά του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο «Υπήρχαν Όρκοι» κυκλοφορεί το 2000 και τον κάνει ευρέως γνωστό εκτοξεύοντας την καριέρα του στα ύψη. Το «Φυσάει πολύ» είναι ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ που ξεχώρισαν. Το νυχτερινό κέντρο «Ποσειδώνιο» που εμφανιζόταν την περίοδο εκείνη και αργότερα ταυτίστηκε με το όνομά του, συγκέντρωνε καθημερινά επί μήνες το κοινό των νυχτερινών μαγαζιών. Το «Υπήρχαν Όρκοι» γίνεται χρυσό, ο Γιάννης Πλούταρχος περιζήτητος και οι πωλήσεις οδηγούν σε πλατινένιο.
Ακολούθησαν το 2001 οι «Μικρές Φωτογραφίες» άλμπουμ που πούλησε πάνω από 150.000 αντίτυπα και το 2002 κυκλοφόρησε το «Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής». Η επιτυχία που γνώρισε αυτό το άλμπουμ ήταν τόσο μεγάλη που το 2003 επανακυκλοφόρησε με ένα επιπλέον νέο τραγούδι το «Ποιο μονοπάτι» καθώς και bonus DVD με 9 video clip. Αυτή η δουλειά έγινε διπλά πλατινένια. Το 2003 κυκλοφόρησε και το καινούργιο του άλμπουμ με τίτλο « Πάει λίγος καιρός» με 19 νέα τραγούδια και το 2004 επανακυκλοφόρησε και αυτό με ένα επιπλέον τραγούδι, το κλασικό «Αν θυμηθείς τ'; όνειρό μου» του Μίκη Θεοδωράκη. Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Πλούταρχος κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ με τις συνεχείς εμφανίσεις του στο «Ποσειδώνιο» για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος, χωρίς καμία διακοπή και με το κοινό να του εκφράζει καθημερινά την αγάπη και τον θαυμασμό του. Το 2005 αποφάσισε να απέχει από τα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας και πραγματοποίησε την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό με σταθμούς το Τορόντο, το New Jersey, τη Βοστώνη, τη Ν.Υόρκη, το Σικάγο, τη Μελβούρνη, Το Σύδνεϋ, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Λευκωσία. Ο απόδημος Ελληνισμός τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό σε βαθμό υστερίας! Έπειτα από απουσία δύο ετών (δισκογραφικά) τον Ιούνιο του 2005 κυκλοφόρησε το έκτο κατά σειρά άλμπουμ του με τίτλο «Όλα σε σένα τα βρήκα» με 14 τραγούδια, που έγινε διπλά πλατινένιο. Συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Α. Βαρδής, ο Ν. Τερζής, ο Χρήστος Κυπαρίσης και ο Αλέξης Σέρκος. Τον ίδιο Σεπτέμβριο(2005) ακολούθησε και η επιστροφή του στις πίστες της Αθήνας, με τις εμφανίσεις του σε ένα καινούργιο νυχτερινό μαγαζί που πλέον ονομάζεται «Κέντρο Αθηνών» και έκτοτε στεγάζει τον Γιάννη Πλούταρχο σε κάθε περίοδο των εμφανίσεών του.
Το 2006 συμμετείχε σε ένα καινούργιο ντουέτο με την Κωνσταντίνα, το τραγούδι «Τι μπήκε ανάμεσά μας» που περιλαμβάνεται στο δίσκο της Κωνσταντίνας. Ενώ το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους (2006) κυκλοφόρησε και η έβδομη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Κρυμμένα Μυστικά» που περιλάμβανε 16 τραγούδια. Το CD αυτό έγινε διπλά πλατινένιο και κυκλοφόρησε και σε special έκδοση με bonus DVD. Τον Ιούλιο του 2007 κυκλοφόρησε ένα διπλό Best of album με τίτλο «Στιγμές» που περιλάμβανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Γιάννη Πλούταρχου, 6 νέα κομμάτια καθώς και ένα bonus DVD. Ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις και έγινε πλατινένιο.
Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής μας, μια γνήσια λαϊκή φωνή και ένα μουσικό ταλέντο αφού πέρα από εκπληκτικός ερμηνευτής γράφει και ο ίδιος τραγούδια. Έχει κερδίσει το κοινό με τη δύναμη της ερμηνείας του, την ξεχωριστή φωνή του αλλά και το ήθος του ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος. Διακρίνεται για το χαμηλό προφίλ του, τη σεμνότητά του -παρά το μέγεθος επιτυχίας που έχει κάνει- και το αίσθημα ευθύνης που κουβαλάει απέναντι στο κοινό που τον ακολουθεί φανατικά εδώ και χρόνια. Μιλά για τους θαυμαστές του με σεβασμό και εκτίμηση και όπως πολλές φορές έχει δηλώσει προσπαθεί να προσέχει την συμπεριφορά του γιατί θεωρεί πως κάθε καλλιτέχνης είναι πρότυπο για τους θαυμαστές του, κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Κατάφερε με την απλότητα και την αυθεντικότητά του να γίνει ένα με τον κόσμο. Με την ψυχή του, το συναίσθημα και την τέχνη του μοιράζεται τους καημούς και τον πόνο του καθενός γιατί μπορεί και τους αισθάνεται. Ο ίδιος συνέχεια ευχαριστεί τον κόσμο που τον ακολουθεί πιστά και που αναγνωρίζει την προσπάθειά του, αγαπά και εκτιμά πολύ αυτό που του έχει δώσει ο κόσμος και κάθε βράδυ, όπως λέει, « κάνει ό, τι μπορεί με τη δική του αισθητική και παιδεία για να τον ευχαριστήσει». Θέλει να μπορεί να διασκεδάζει τον κόσμο και να αφήσει πέντε καλά πράγματα στην δισκογραφία. Τον ενδιαφέρει να τραγουδάει καλά τραγούδια, πιάνεται από τη λεπτομέρεια αλλά δίνει σημασία και στο αυθόρμητο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Πλούταρχο «το τραγούδι είναι τέχνη, είναι μεράκι. Το τραγούδι πρέπει να βγαίνει από μέσα σου, να έχεις έντονα συναισθήματα».
Αξιοσημείωτο είναι πως πέρα από την καθολική αναγνώρισή του από το κοινό -ακόμα και από τους μη φανατικούς της λαϊκής μουσικής- , έχει κερδίσει και την αποδοχή των κριτικών.
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, γνωρίζουμε πως είναι χρόνια παντρεμένος με τη σύζυγό του Μαρία και πρόσφατα απέκτησαν και το τέταρτο παιδί τους!
Ο Γιάννης Πλούταρχος δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα σχολιασμού ούτε προκαλεί ως άνθρωπος. Διατηρεί χαμηλούς τόνους, αποφεύγει τις κοσμικές εκδηλώσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις και προτιμά να μιλά με τη δουλειά του. Του αρέσει η ζωγραφική, έχει φετίχ με τα άσπρα ρούχα και αυτό που ο ίδιος θεωρεί λάθος του, είναι που δεν έχει μάθει σωστά ελληνικά.
Εμάς πάντως μας αρκεί να τραγουδά καλά τραγούδια και να τα ερμηνεύει με τον μοναδικό τρόπο που ο ίδιος ξέρει, χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές διασκέδασης!!!

26 Αυγ 2009

"ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ" ΣΤΗΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ

Ο Δήμος Χαιρώνειας , ο Μορφωτικός
& Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαιρώνειας
« Ο Πλούταρχος » και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας ,
σας καλούν την Κυριακή 30-8-2009 και ώρα 8.30 μ.μ. να παρακολουθήσετε την Αρχαία Τραγωδία

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
« ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ »

Από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ»

Μετάφραση : Κ. Πολιτόπουλος
Σκηνοθεσία : Γ. Νικολαϊδης
Μουσική : Γ. Μαρκόπουλος

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Χαιρώνειας.

EIΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης γεννήθηκε στη Δαύλεια της Βοιωτίας.
Εμαθε μουσική μέσα από την συμμετοχή του στη Φιλαρμονική του Δήμου Λειβαδιάς, όπου έπαιζε τρομπέτα.
Στα 22 του χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εκεί συνέχισε τις μουσικές σπουδές του (στο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον Κώστα Κυπραίο).
Το 1973 αρχίζει την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι. Στην αρχή παίζει κιθάρα και τραγουδάει στις μπουάτ της Πλάκας και λίγο αργότερα γίνεται ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης Ρεμπέτικης Κομπανίας, που εκτέλεσε με τον αυθεντικό τρόπο και ήχο τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών μας δημιουργών.
Στη συνέχεια ξεκινά την προσωπική του πορεία στην ελληνική δισκογραφία, κατά την οποία συνεργάστηκε με τους Ν. Ξυδάκη, Μ. Ρασούλη, Ν. Παπάζογλου, Μ. Λοϊζο, Χ. Αλεξίου, Ν. Μαμαγκάκη, Γ. Ιωάννου κ.α.
Τα επόμενα χρόνια δίνει πλήθος συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Συνεργάστηκε με τους σπουδαιότερους Ελληνες συνθέτες, μεταξύ των οποίων το Β. Τσιτσάνη, Δ. Σαββόπουλο, Μ. Θεοδωράκη, Ν. Μαμαγκάκη, Χρ. Νικολόπουλο, Μ. Λοϊζο, Ν. Ξυδάκη, Τ. Σούκα κ.α.
Τραγούδησε (με μεγάλη επιτυχία) στις παραστάσεις παραδοσιακού τραγουδιού στο Ηρώδειο (που επιμελήθηκε ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας) το 2000 και 2001.
Σημαντική η εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής το 2001, όπου τραγούδησε για την παράσταση «Τα ιερά τραγούδια του έρωτα» του Νίκου Μαμαγκάκη.
Στο ενεργητικό του καταγράφονται 14 προσωπικοί δίσκοι, ενώ συμμετείχε σε 20 και πλέον ακόμη. Τραγούδησε στο CD της Ρεμπέτικης Κομπανίας, που ανασυγκροτήθηκε για την ηχογράφηση 20 ρεμπέτικων τραγουδιών με την συμμετοχή των Δ. Σαββόπουλου και Δ. Σαμίου. Η συμμετοχή του στην ελληνική δισκογραφία
• Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ – Τα μπλε παράθυρα
• Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ 2 – Πως θα περάσει η βραδιά
• Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ με τον Δημήτρη Κοντογιάννη
• Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ (Ν. Ξυδάκη – Μ. Ρασούλη)
• ΤΑ ΔΗΘΕΝ (Ν. Ξυδάκη – Μ. Ρασούλη)
• ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ (Χρ. Νικολόπουλου – Μ. Ρασούλη)
• ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ (Ν. Μαμαγκάκη – Γ. Ιωάννου)
• ΠΑΙΞΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ (Χρ. Νικολόπουλου – Μ. Ρασούλη)
• ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ (Χρ. Νικολόπουλου – Μ. Ρασούλη)
• ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ με τον Δημήτρη Κοντογιάννη
• ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ (προσωπικό άλμπουμ)
• ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΜ (στίχοι – μουσική : Γ. Λυκούρα)
• ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΛΑΪΚΑ (προσωπικό άλμπουμ)
• ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΟΥΛΑΣ (Μ. Λοϊζου)
• ΣΤΟ ΧΟΡΟ, ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ (ζωντανή ηχογράφηση)
• Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΑΣ (Χ. Νικολόπουλος – Κ. Βίρβος)
• ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ – Συγγενείς και φίλοι
• ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (Ν. Μαμαγκάκη)
• 3 ΣΥΝ ΤΡΙΑ (προσωπικό CD με 6 λαϊκά τραγούδια)
• Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
και πολλές ακόμη συμμετοχές σε συλλογές, άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών και ζωντανές ηχογραφήσεις.

24 Αυγ 2009

CARGO...Μια μοναδική συνεργασία σε πολλά υποσχόμενες συναυλίες! Πέμυ Ζούνη και Ελένη Πέτα μαζί...

Δυο γυναίκες... Δυο φωνές που θα σταθούν απέναντι στα Πάθη και στους καημούς του Έρωτα...
Περπατούν στο Buenos Aires, περιπλανιόνται στους δρόμους της ερωτικής επιθυμίας και καταλήγουν στον Πειραιά. Σταματούν σε πόλεις, μεγάλα ποτάμια και λιμάνια.
Ρίο Ντε Λα Πλάτα, Γουαλδακιβίρ, Σηκουάνας, Λισσαβόνα, Νάπολι, είναι μόνο κάποιες από τις στάσεις...
Μια ξεχωριστή σύμπραξη:
Η Πέμη Ζούνη και η Ελένη Πέτα σε μια συνεργασία όπου το πάθος και η θεατρικότητα γίνεται αφορμή για μια σειρά από απρόσμενους μουσικούς συνειρμούς. Διεισδύουν στο θεατρικό λόγο των Tangos και των Fados, στις φαβέλες της Λατινικής Αμερικής και στα πλακόστρωτα των υπαίθριων τραγουδιστών της Ευρώπης.
Διασχίζουν δρόμους αγαπημένων μας κινηματογραφικών τραγουδιών, ταξιδεύουν στις χώρες του κόσμου με υπέροχες μελωδίες που αγαπήσαμε.
Μιλάνε, τραγουδάνε, χορεύουν. Αναπολούν, γελάνε, ξορκίζουν. Με λέξεις, με νότες, με το σώμα... Μια παράσταση που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως καλλιτεχνική αποπλάνηση...
Μαζί τους επί σκηνής:
Θοδωρής Οικονόμου: Πιάνο
Μιχάλης Πορφύρης: Βιολοντσέλο
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου: Κιθάρα
Νίκος Κασσαβέτης: Τύμπανα
Δημήτρης Χουντής: Πνευστά
Τάσος Κεχαγιάς: Χορός
Σκηνοθεσία, Κείμενα: Πέμη Ζούνη
" 25/8 Φεστιβάλ Βύρωνα - Θέατρο "ΑΝΝΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ"
" 26/8 Κηποθέατρο - Νίκαια
" 1/9 Πάτρα/Αρχαίο Ωδείο
" 11/9 Θέατρο Παπάγου

21 Αυγ 2009

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

στο «22ο Φεστιβάλ Βύρωνα», Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου
στο «Θέατρο Βράχων»
Συμμετέχουν τα Υπόγεια Ρεύματα
Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου. Τρεις καλλιτέχνες που υπηρετούν το έντεχνο ελληνικό τραγούδι- μία από τις σοβαρότερες μορφές τέχνης- με συνέπεια και πάθος, θα εμφανιστούν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στο «Θέατρο Βράχων», στο πλαίσιο του «22ου Φεστιβάλ Βύρωνα», για μια μοναδική παράσταση. Το τραγούδι που εδώ και 50 χρόνια (τρεις γενιές δημιουργών, συνθετών, τραγουδοποιών, ποιητών αλλά και τραγουδιστών) μας χάρισε μοναδικές στιγμές, δίνοντας φωνή στη συνείδηση του λαού, στη συνολική μνήμη του τόπου. Ο Θάνος Μικρούτσικος πιστεύει ότι η κάθε μια απ΄ αυτές τις γενιές συνεχίζει και διευρύνει το έργο της προηγούμενης. «Μόνο έτσι» υποστηρίζει, «το έντεχνο νεοελληνικό τραγούδι συνεχίζει την πορεία του μέσα στο χρόνο». Και δεν το πιστεύει μόνο, αλλά το κάνει πράξη αφού συνηθίζει να συνεργάζεται με νεότερα πρόσωπα που με το ταλέντο και τη φαντασία τους συνεχίζουν δυναμικά τη γοητευτική περιπέτεια του τραγουδιού στην εποχή μας. Φέτος συνεργάζεται με τον Μίλτο Πασχαλίδη, δημιουργό σημαντικών τραγουδιών με αξιοζήλευτη λαϊκότητα, με τραγούδια σημαίες για τη νέα γενιά.. Ο Πασχαλίδης στο πρόγραμμα, εκτός από τις δικές του επιτυχίες, « Στα είπα όλα», «Βυθισμένες άγκυρες», «Φωτιά μου», «Κακές συνήθειες», αλλά και τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά «Ψωμί κι εφημερίδα», θα ερμηνεύσει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που όλοι αγαπήσαμε. Από την άλλη μεριά ο Θάνος Μικρούτσικος, ο συνθέτης της μεταπολίτευσης, ο άνθρωπος που γέννησε τραγούδια, τα οποία έγιναν κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς και συνεχίζει να γράφει με την ίδια συγκίνηση κυνηγώντας πάντα το «απρόβλεπτο», θα παρουσιάσει -εκτός από Καββαδία, Αλκαίο, Τριπολίτη- σε πρώτη εκτέλεση το νέο του κύκλο τραγουδιών «Πάμε ξανά απ΄ την αρχή», σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου. Ερμηνεύτρια η Ρίτα Αντωνοπούλου, βασική του συνεργάτιδα τα τελευταία δύο χρόνια. Μια νέα τραγουδίστρια που όμως έχει κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες, την ερμηνεία της και την ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία.
Μαζί τους μια υψηλών προδιαγραφών μπάντα με μουσικούς που συμβάλλουν δυναμικά και απογειώνουν με τις εκτελέσεις τους τη βραδιά. Θύμιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σινογιάννης, Χρήστος Βογιατζής, Άκης Γαβαλάς, Νίκος Παπαναστασίου και φυσικά ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο.
Στην συναυλία θα συμμετέχει και το συγγραφικά Υπόγεια Ρεύματα οπού θα παρουσιάσει μέρος της παράστασης «τους έχω βαρεθεί…» που βασίζεται σε διασκευές κομματιών του Θάνου Μικρούτσικου.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ METROPOLIS, SALINA & ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΡΑΧΩΝ

Εισιτήρια: 20€ - Νεανικό: 15€

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ η φωνή ζει

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 21:30

ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, 21:30

Φέτος τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 8 χρόνια που ο «Μεγάλος Έλληνας» έφυγε από την ζωή.
Δεν έφυγε και δεν θα φύγει όμως ποτέ από τις καρδιές των απανταχού Ελλήνων.
Σημείο αναφοράς για το ήθος, την συνέπεια και το πάθος, σημάδεψε με την φωνή και τα τραγούδια του γενιές αυτού του τόπου. Έγινε κοινωνός των προβλημάτων της δύσκολης μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε οι νεώτεροι ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.
Άνθρωπος του λαού στην ζωή και την τέχνη έγινε αντικείμενο λατρείας απ’ όλον τον ελληνισμό.
Μετά από πρωτοβουλία της Μαρινέλλας, συντρόφου του στην ζωή και το τραγούδι, την προθυμία και τον ενθουσιασμό για την υλοποίησή του, των: Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργου Νταλάρα και Πασχάλη Τερζή, το αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη είναι γεγονός.
Μεγάλοι έλληνες τραγουδιστές, ενώνουν τις φωνές τους στα τραγούδια που στιγμάτισε με την φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τραγουδάν όμως για έναν ακόμα σκοπό.
Τα έσοδα από τις δύο αυτές μεγάλες συναυλίες θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» και την δημιουργία ξενώνα που θα φέρει το όνομα του μεγάλου μας λαϊκού ερμηνευτή Στέλιου Καζαντζίδη.
Την μουσική αυτή παράσταση, στην οποία θα παρεμβληθούν οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής.
Χάρις Αλεξίου
Γλυκερία
Μαρινέλλα
Δημήτρης Μητροπάνος
Γιώργος Νταλάρας
Πασχάλης Τερζής


Σκηνοθετική επιμέλεια
Σταμάτης Φασουλής

Ενορχηστρώσεις
Γιώργος Παπαχριστούδης

Μουσικοί:
Β. ΤΡΙΓΚΑΣ (μπουζούκι)
Δ. ΜΑΡΙΟΛΑΣ (μπουζούκι)
Γ. ΜΑΤΣΙΚΑΣ (μπουζούκι)
Χ. ΚΡΟΚΙΔΗΣ (κιθάρα)
Β. ΚΕΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ (κιθάρα)
Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ (πιάνο)
Δ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (πλήκτρα)
Α. ΠΑΠΠΑΣ (κρουστά)
Π. ΚΟΥΡΤΗΣ (κρουστά)
Σ. ΠANAΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ(drums)
Θ. ΣΟΦΡΑΣ (κοντραμπάσο)
Θ. ΓΚΙΟΥΛΕΤΖΗΣ (βιολί)
Π. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (κανονάκι)
Α. ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (πνευστά)
Ν. ΚΟΥΡΤΙ (ακκορντεόν)

Σχόλιο από http://stelioskazantzidis.blogspot.com

Η συναυλία μας ενδιαφέρει, στο βαθμό που καθίσταται ένα γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας και αφορά στον Καζαντζίδη. Ξεφεύγοντας από το καθαυτό καλλιτεχνικό γεγονός, είναι ευκαιρία να διατυπώσουμε κάποιες σκέψεις και ανησυχίες.
Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι κάποιοι σημαντικοί και διαχρονικά εμπορικοί τραγουδιστές, μετέχουν μιας τέτοιας προσπάθειας. Δεν αμφιβάλουμε ούτε για τις αγαθές προθέσεις κάποιων, ούτε αμφισβητούμε πως επιλέχθηκαν σημαντικοί μουσικοί ώστε το μουσικό κομμάτι, αισθητικά, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των περισσοτέρων.
Ποιο θα είναι όμως, το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας;
Όσο και αν κάποιοι απαντώντας, θα επικαλεστούν την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του σημαντικότατου τραγουδιστή καθώς και το φιλανθρωπικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων, αφού τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΑΡΩΓΗ» με σκοπό την ανέγερση και τον εξοπλισμό ξενώνα για ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το ερώτημα για όλους εμάς, τους λάτρεις της λαϊκής μουσικής παράδοσης, θα παραμένει αναπάντητο.
Η «ευαισθησία» και η «φιλανθρωπία» τέτοιου τύπου μας αφήνει παγερά αδιάφορους, καθώς το μόνο που προσφέρει είναι παροδική άμβλυνση των προβλημάτων και εφυσηχασμό. Σύγκαιρα, μας απασχολεί έντονα το ποιοι είναι εν τέλει οι τιμητές του Στέλιου και κατά πόσο το αφιέρωμα αυτό θα προβάλει την προσφορά του Καζαντζίδη και τις όποιες επιδιώξεις είχε, όσο ήταν στην ζωή. Γιατί ο Καζαντζίδης πρότεινε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι τραγουδιστές, που θα μετάσχουν στο αφιέρωμα, πρεσβεύουν. Ο Καζαντζίδης αξίζει να μνημονεύεται για να επαναπροσδιορίζεται ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη, να επανατοποθετείται η έννοια του λαϊκού τραγουδιστή, να ενισχύεται η συνδικαλιστική δράση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, να υπάρχει πάντα η αντιπρόταση σε ότι αφορά στη διασκέδαση και στη δισκογραφική διαδικασία. Τον Καζαντζίδη δεν έχει νόημα να τον αναφέρουμε απλά ως έναν ακόμα «μεγάλο», πλάι στους πολλούς «μεγάλους» που δεν αναδείχθηκαν στον τόπο αυτό, μα επιβλήθηκαν μεθοδευμένα και εξαναγκαστικά. Εκεί πρέπει να δοθεί προσοχή, ώστε να αποκτήσει νόημα η όποια απόπειρα προβολής της καλλιτεχνικής παρουσίας και της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Καζαντζίδη.
Άνθρωποι που δεν κατανόησαν ποτέ το καλλιτεχνικό μέγεθος του Καζαντζίδη, την ουσιαστική προσφορά του, το όραμά του, που δεν εκτίμησαν σωστά την αμφίδρομη σχέση του με τις ευρύτερες μάζες αλλά υποτίμησαν - και συνεχίζουν να το κάνουν – το κοινό του, είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο, να πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα διαφορετικό από τα όσα αποτυχημένα έχουμε μέχρι τώρα παρακολουθήσει.
Τι αξία έχει να αναμασήσουμε πέντε – δέκα λόγια, μελωδίες και στίχους όταν λίγους μήνες μετά οι δισκογραφικές θα συνεχίσουν να παράγουν στα πρότυπα της διεθνούς δισκογραφίας, η μουσική παράδοση θα χάνεται στις εναλλακτικές μουσικές σκηνές, στις μεγάλες πίστες και τα τηλεοπτικά «γλέντια» και ο Καζαντζίδης – και ο κάθε Καζαντζίδης – θα παραμένει γνωστός στις νεότερες γενιές, για το πολύ δέκα τραγούδια του;
Μακάρι να διαψευσθούμε.

20 Αυγ 2009

Θ Ε Ρ Μ Ο Π Υ Λ Ε Ι Α 2 0 0 9

Ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΄΄Θερμοπύλεια΄΄ και τον Τεχνοχώρο Πολιτισμού ΄΄Λαμιακή Πολιτεία΄΄, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνει την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 και ώρα 19:00μμ τα ΄΄ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009΄΄ στον ιστορικό χώρο του μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά .
Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.






18 Αυγ 2009

Π Ι Ν Δ Α Ρ Ε Ι Α 2 0 0 9

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2009
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 22/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 8:30μμ
Χορευτικά από την Ενωση Μικρασιατών Θήβας και Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων Αγ.Γεώργιο Γκιούλμπαξε
Κυριακή 23/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 8:30μμ
Χορευτικά από το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας
Δευτέρα 24/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 8:30μμ
Χορευτικά από το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης ΛΑΪΟ και Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου «ο Κατσαντώνης»
Τρίτη 25/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 8:30μμ
Χορευτικά από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου Αργολίδας
Τετάρτη 26/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Ξεκούρδιστες νότες»
Πέμπτη 27/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 9:00μμ
Παράσταση Καραγκιόζη από το Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών Π.Φιλιππίδη
Παρασκευή 28/8 Θέατρο Μοσχοποδίου, ώρα 7:30μμ
Ροκ Συγκροτήματα, Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 29/8 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 9:30μμ
Ρεμπέτικα και λαικά με τον Μπάμπη Τσέρτο
Κυριακή 30/8 Δ.Δ.Υπατου, ώρα 8:30μμ
Μουσική βραδιά με τη Λαική Ορχήστρα Θήβας
Δευτέρα 31/8 Θέατρο Μοσχοποδίου, ώρα 9:00μμ
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη με τους Σαρακατσάνη-Ψάλτη
Τρίτη 1/9 Δ.Δ.Νεοχωρακίου, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με τη Λαική Ορχήστρα Θήβας
Τετάρτη 2/9 Δ.Δ.Ελεώνα, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με τη Λαική Ορχήστρα Θήβας
Πέμπτη 3/9 Θέατρο Μοσχοποδίου, ώρα 8:30μμ
Ο Κουρέας της Σεβίλης από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, με Παρτσαλάκη, Παλαντζίδη, Αιβάζη, Θ.Προκοπίου
Παρασκευή 4/9 Κεντρική Πλατεία Θήβας, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με Αθηναική Κομπανία και συγκρότημα ΠΥΞΙΔΑ
Σάββατο 5/9 Κεντρική Πλατεία Θήβας
Εκθεση Φωτογραφίας από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο «ΕΛΕΙΤΡΟΧΟ»
Κυριακή 6/9 Δ.Δ.Μουρικίου, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με λαικά και ρεμπέτικα με τον Γ.Ζάρρα
Δευτέρα 7/9 Θέατρο Μοσχοποδίου, ώρα 9:00μμ
Ελένη του Ευρυπίδη από το θέατρο ΚΝΩΣΟΣ σε σκηνοθεσία Λάμπρου Τσάγκα με την Γωγώ Ατζολετάκη
Τρίτη 8/9 Δ.Δ. Πλατανακίου, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με λαικά και ρεμπέτικα με τον Γ.Ζάρρα
Τετάρτη 9/9 Θέατρο Μοσχοποδίου, ώρα 9:00μμ
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης με τον Χρίστο Καλαβρούζο, Κολοβό
Παρασκευή 11/9 Δ.Δ. Πλατανακίου, ώρα 9:00μμ
Μουσική βραδιά με λαικά και ρεμπέτικα με τον Γ.Ζάρρα

12 Αυγ 2009

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009"

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΜΑΡΩΝΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΛΗΜΝΟΣ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΜΥΤΙΛΗΝΗ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
22 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΔΙΡΦΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΒΕΡΟΙΑ
24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΤΥΡΝΑΒΟΣ
29 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΑΛΙΑΡΤΟΣ
30 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟY ΓΛΥΦΑΔΑ
01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY ΚΥΘΗΡΑ
04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY ΞΑΝΘΗ
05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ(ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ-ΣΤΟΚΑΣ)
16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY ΑΘΗΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ(ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ-ΣΤΟΚΑΣ)
17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY ΗΡΩΔΕΙΟ (Eστουδιαντίνα)

1 Αυγ 2009

« ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 »

Ο Δήμος Χαιρώνειας και η Θ΄ Ε.Π.Κ.Α.
σας καλούν την Πέμπτη 6-8-2009 στην εκδήλωση

« ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 »
Συναυλία
με τους Δημήτρη Μπάση – Γιώτα Νέγκα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό όλη την ημέρα και μέχρι το τέλος της συναυλίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :

ώρα 7.30 μ.μ.: Προβολή στο Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας: «Η μάχη της Χαιρώνειας», στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Χαιρώνειας

ώρα 9.00 μ.μ.: Συναυλία με τους καλλιτέχνες Δημήτρη Μπάση – Γιώτα Νέγκα, στον χώρο έναντι του Λέοντα.


EIΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ