14 Μαρ 2009

Oι Ονειροπαγίδα επιστρέφουν!

Ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο επιδραστικά γκρουπ της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής σκηνής είναι και πάλι μαζί μας! Οχτώ χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, οι Ονειροπαγίδα επιστρέφουν με ολοκαίνουργιο υλικό και νέα κυκλοφορία στα σκαριά.

Η Παυλίνα, ο Χρήστος Λ, ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Χρήστος Β, θα δώσουν ραντεβού στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, για μία μοναδική - και αναδρομική σε όλη τους την πορεία - συναυλία. Οι ίδιοι υπόσχονται ότι θα είναι καλύτερα από ποτέ.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Μέντα.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 €, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 210 8547600. Website: www.gagarin205.gr

ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ / ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Όταν οι Ονειροπαγίδα, στα τέλη του 1997, άνοιγαν την συναυλία των Yo La Tengo, στο υπόγειο του ιστορικού ΑΝ Club, δεν είχαν καμμία ιδέα ότι θα εξελίσσονταν σε μία από τις πιό αγαπημένες και επιδραστικές μπάντες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Το κοινό της συναυλίας όμως είχε άλλη άποψη. Έβλεπε ένα συγκρότημα που, ενώ μουσικά ταυτίζοταν με τη διεθνή μουσική σκήνη, τραγουδούσε όχι μόνο μελωδικά αλλά και στα ελληνικά. Έτσι, η αρχική και στιγμιαία αμηχανία έδωσε τη θέση της στο θαυμασμό και την αποδοχή. Οι Ονειροπαγίδα κατάφεραν, με αποκλειστικούς οδηγούς το ένστικτο και τον ρομαντισμό τους, να κλέψουν τις εντυπώσεις έχοντας γράψει μουσική που ξεχώριζε και ξέφευγε από τα τετριμμένα της ως τότε ελληνικής ροκ τραγουδοποιίας.
Δύο χρόνια και δύο δίσκους μετά, κι ενώ οι ψίθυροι είχαν γίνει φωνές, οι Ονειροπαγίδα καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κόσμου ως ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά σχήματα. Τα “Μικρά Μυστικά”, ο δίσκος που ακολούθησε το εξαιρετικό τους ντεμπούτο ”Aσημένια Mέρα”, ψηφίστηκε το 1999, τόσο από το Ποπ+Ροκ όσο και απο το ηλεκτρονικό περιοδικό του Αvopolis, ως δίσκος της χρονιάς και η Παυλίνα Μιχαηλίδη ως κορυφαία τραγουδίστρια.
Λίγο πριν, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, είχαν δοκιμαστεί παίζοντας στο Rockwave, πλάι σε ονόματα-μεγαθήρια της διεθνούς rock σκηνής όπως οι Blur, Deus, Garbage κ.α με ιδιαίτερη επιτυχία. Η φήμη που μοιραία προξένησαν, ως ένα εκρηκτικό live συγκρότημα προκάλεσε την προσοχή τόσο του κόσμου - που αδιάκοπα έδινε το παρών σε χώρους όπως το ΑΝ Club, Ρόδον, Μύλος, Camel κ.α. - όσο και των πολυεθνικών εταιρειων. Αποτέλεσμα, η μετακίνηση από τη φιλόξενη Studio 2, το label που τους ανέδειξε, στη Warner.
Η μεταγραφή αυτή σηματοδοτήθηκε απο την κυκλοφορία της “Μελόντικα”, του πιο φωτεινού ίσως δίσκου τους ως σήμερα. Το album αγκαλιάστηκε θερμά από τα ραδιόφωνα και το single τους ”Θυμάμαι Kάθε Eποχή” σιγοτραγουδήθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
www.myspace.com/oneiropagida

πηγή: pop+rock

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ "ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html