13 Μαΐ 2009

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΦΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ

Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ διοργανώνει
ρεσιτάλ κιθάρας με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Εύα Φάμπα
το Σάββατο 16 Μαίου 2009 στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
To ρεσιτάλ Kιθάρας της Εύας Φαμπα είναι κατά το ήμισυ αφιερωμένο στην Ισπανική μουσική για κιθάρα και όχι τυχαία, μιας και φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Isaac Albeniz & του Francisco Tarrega, 170 χρόνια από το θάνατο του Fernando Sor και 10 από το θάνατο του Joaquin Rodrigo, σπουδαίων συνθετών που δημιούργησαν και στήριξαν την πλούσια μουσική και κιθαριστική παράδοση των Ισπανών.
Επίσης στο δεύτερο μέρος το ρεσιτάλ περιλαμβάνει μουσική του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994) σε μεταγραφή για κιθάρα των Δημ. Φάμπα, Τάσου Καρακατσάνη και Εύας Φάμπα.
Γνωστή η δημιουργική σχέση του Χατζιδάκι με την κιθάρα και τους κιθαρίστες που του ανταποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον του αυτό καθώς η μουσική του έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ρεπερτορίου της Ελληνικής κιθάρας .
Το ρεσιτάλ ακόμα περιλαμβάνει ακόμα μουσική του Κυριάκου Τζωρτζινάκη και του Δημήτρη Φάμπα
Αναλυτικά το Πρόγραμμα
«VIVA LA GUITARRA»
Μέρος πρώτο
GASPAR SANZ (1640-1710) ………… Canarios
FERNANDO SOR (1778-1839) ………… Θέμα και Παραλλαγές οp.9 σε ένα θέμα από τον Μαγικό Αυλό του A. Mozart.
FRANCISCO TARREGA (1852-1909) ……Recuerdos del’ Alhambra
Danza Mora
EDUARDO MORALES-CASO (1969) ……..El Jardin del Lindaraja
JOAQUIN RODRIGO (1901-1999) …………En los Trigales
ISAAC ALBENIZ (1860-1909) …………….. Asturias – Leyenda
Rumores de la Caleta
Μέρος δεύτερο
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣ (1950-1989)…………4 Δημοτικές Εικόνες
(της θάλασσας, του κάμπου, του βουνού, του χωριού)
MAΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (1925-1994) … 5 Τραγούδια από τον κινηματογράφο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ (1922-1996)……… Βαλς
Ποίημα
Ελληνικός χορός Τσάμικος
Ελληνικός χορός Σούστα
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για την Εύα Φάμπα
Η Εύα Φάμπα, είναι μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, έχοντας δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας, Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo – Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης). Σπουδαίου συνθέτες έχουν γράψει για αυτήν ανάμεσά τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung (το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο G.Mizzi, ο Δ. Νικητός κ.α.
Έχει ηχογραφήσει 5 cd που παίζονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο. (CAPRICCIO DIABOLICO –BERBEN & IGS 2007, EVA FAMPAS plays FAMPAS – AULIA 2005, A GUITAR PORTRAIT OF FANTASY – WAVE MUSIC GR 2002). Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται της έκδοσης των έργων του πατέρα της Δημ. Φάμπα, και είναι και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων. Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και διεθνή φεστιβάλ.
Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.
Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου.
Ιστοσελίδες:
http://www.evafampas.gr/ - www.myspace.com/evafampas - www.youtube.com/user/thegjst

Δεν υπάρχουν σχόλια: