31 Αυγ 2009

10 ΧΡΟΝΙΑ “Café de l’ art” ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
Ερμηνεύουν:
ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΗΡΩ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
DAVID LYNCH (σαξόφωνο)
Τα “Café de l’art” είναι μια σειρά από 6 επιτυχημένα C.D. του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη, που έχουν αφήσει στίγμα στην Ελληνική δισκογραφία και θεωρούνται από τα πιο επιτυχημένα σε πωλήσεις στο εξωτερικό.
Τον τελευταίο χρόνο βρίσκονται σταθερά μέσα στα 10 καλύτερα στην Ελλάδα και σίγουρα δεν είναι τυχαίο, καθώς ένα τόσο επιτυχημένο ντουέτο κιθάρας είναι σαν δυο ψυχές μέσα σε ένα σώμα.
Ο ιδιαίτερα αγαπητός και σημαντικός συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής και ο σολίστας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, συναντώνται ως συνεργάτες διασκευάζοντας γνωστές κι αγαπημένες μελωδίες τοποθετώντας τα μουσικά κομμάτια που έχουν επιλέξει σε άλλη διάσταση. Καταθέτουν μια μουσική άποψη που διατηρεί τον χαρακτήρα των έργων αντλώντας ιδέες από την ανεξάντλητη πηγή της γνώσης της κλασικής κιθάρας.
Οι δυο κιθαριστές γνωρίζουν πως η φαντασία, η καλλιέργεια και η γνώση, προστατεύουν τα έργα από εύκολες λύσεις και προχειρότητες, γι’ αυτό και ως διασκευαστές μεγάλων έργων κράτησαν ψηλά την αισθητική απόλαυση.
Η παράσταση με τον τίτλο “Café de l’ art” περιλαμβάνει αγαπημένα μουσικά κομμάτια και από τους 6 ομώνυμους δίσκους, που κάθε ένας διαπραγματεύεται διαφορετικές μουσικές και είδη, τα οποία διασκευάζονται μοναδικά για κιθάρες. Κομμάτια και τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη και μερικές από τις ωραιότερες διεθνείς κινηματογραφικές μελωδίες.
Τα τραγούδια τα ερμηνεύουν οι σπουδαίοι τραγουδιστές που συμμετέχουν και στους δίσκους όπως, η Σόνια Θεοδωρίδου, η Αναστασία Μουτσάτσου, η Ηρώ, ο Διονύσης Τσακνής και ο Χρήστος Θηβαίος.
Συμμετέχουν σολίστες μουσικοί και στο σαξόφωνο παίζει ο David Lynch.
Είσοδος 20 Ευρώ και φοιτητικό 15 Ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: