22 Οκτ 2008

ΒΟΙΩΤΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

(Με τον Γιώργο Μπάλιο σε γνωστό κέντρο της Λιβαδειάς)

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για τις αναφορές στους μουσικούς της Βοιωτίας, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στις νεότερες γενιές των μουσικών, που δραστηριοποιούνται στον χώρο μέχρι και σήμερα.
Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε αυτό το κεφάλαιο, με τον τραγουδιστή Γιώργο Δημητρίου, ευχαριστώντας τον με αυτόν τον τρόπο, για την συνεισφορά του στο blog στην μέχρι τώρα προσπάθεια για τις αναφορές στους Βοιωτούς μουσικούς. Τον ευχαριστούμε επίσης για το υλικό που μας παραχώρησε. (Στα πρώτα του βήματα)

Ο Γιώργος γεννήθηκε στις Θεσπιές το 1958. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι το 1973 σε ηλικία μόλις 15 ετών. Τα ακούσματα της εποχής και της ηλικίας ήταν ποπ συγκροτήματα όπως οι OLYMPIANS, IDOLS, POLL, τραγουδιστές όπως ο Πασχάλης, ο Δάκης, ο Πολυχρονίου, και πολλοί του λαϊκού ρεπερτορίου όπως ο Πάριος, ο Νταλάρας, ο Κλωναρίδης, ο Βοσκόπουλος, κ.α. Το πρώτο ποπ συγκρότημα της Βοιωτίας κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του ’73 με το όνομα “SUPER STAR”
(Το συγκρότημα SUPER STAR)
αποτελούμενο από ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, αρμόνιο, ντράμς και μπουζούκι, μουσικοί από την Θήβα, και τραγουδιστή τον Γιώργο Δημητρίου. Μετά από δύο χρόνια ενεργής παρουσίας σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής σε χοροεσπερίδες και πάρτυ στα μέσα του 1975 έρχεται η πρόταση για εγγραφή δίσκου 45 στροφών,
από την εταιρία “astron” σε συνεργασία με τον Μιχάλη Αλεξάκη και τον Χρήστο Νικολόπουλο με τίτλο «καίγομαι». Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, και μπαίνοντας στο κύκλωμα των καλλιτεχνών της Αθήνας ήρθαν προτάσεις και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Χάρυ Κλυν, ο Πάνος Μαρίνος, ο Ζαγοραίος, η Ελένη Βιτάλη, η Τζένη Βάνου,
η Χαρούλα Λαμπράκη, η Ελένη Λεγάκη, η Κατερίνα Κόρου, ο Πέτρος Αναγνωστάκης, κ.α. Πόσο εύκολο ήταν το 1976 για έναν πιτσιρικά 18 ετών από την επαρχία να αντισταθεί στους πειρασμούς και στις κακοτοπιές της νυχτερινής Αθήνας; Πόσο εύκολο ήταν να επιβιώσει ανάμεσα στους καρχαρίες; Καθόλου εύκολο απ’ ότι ο ίδιος λέει.
Φαίνεται πως το περιβάλλον και το κλίμα της Αθήνας δεν τον σήκωσε, και πήρε την απόφαση, και «τα μάζεψε» και επέστρεψε στην επαρχία όπου συνεχίζει να τραγουδά σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και σε χορούς στην Θήβα, στη Λιβαδειά, στο Βόλο, στη Λάρισα, στη Λαμία, με διάφορα μουσικά σχήματα λαϊκά και δημοτικά, αποτελούμενα από τοπικούς συνήθως μουσικούς. (Το συγκρότημα KOMITES)

Το 1985 ένα λαϊκό συγκρότημα με μουσικούς από τις Θεσπιές, το Λεοντάρι, την Θήβα, και την Ελλοπία, με το όνομα ‘’KO.MI.TE.S’’[KOSTAS(ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΠΤΗΣ), MITSOS(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ), TETIS(ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ), SOTIRIS(ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ)] κάνει τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις σε διάφορα κέντρα της περιοχής, στο οποίο ο Γιώργος είχε αναλάβει τα φωνητικά και το βοήθησε να αναδειχθεί σε μεγάλες αίθουσες της Βοιωτίας και της Αττικής.

Παράλληλα ακολουθούν διάφορες δισκογραφικές δουλειές με τις εταιρίες PANIVAR, VASIBAP, ASTRON, GENERAL MUSIC, καθώς επίσης μουσικές συνθέσεις για άλλους τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Αιγύπτιος, ο Αντώνης Κωνσταντινόπουλος, η Βύκη Δούκα, κ.α.
Σήμερα κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στο Λεοντάρι Βοιωτίας, και περνά τις περισσότερες ώρες στο δικό του studio, όπου Δημιουργεί συνθέσεις και βοηθάει νέους τραγουδιστές στα πρώτα τους βήματα. Ηχογραφεί διαφημιστικά σποτάκια για τοπικά ραδιόφωνα και συμμετέχει τραγουδώντας σε διάφορες εκδηλώσεις και χορούς της περιοχής.

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να κάνεις καριέρα στη μουσική ή στο θέατρο και να είσαι και καλός οικογενειάρχης; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν συνδυάζεται η καριέρα με την οικογένεια. Εσείς τι λέτε;

1 σχόλιο:

Trofonios είπε...

Στην ερώτηση σου πρέπει να σου απαντήσει ο Γιώργος. Και να βάλεις και την απάντηση του.
Αυτός σίγουρα ξέρει καλύτερα. Είμαι όμως βέβαιος ότι έχει την αντίθετη άποψη από την δικιά σου.