25 Ιουν 2009

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πανέμορφη μουσική της Νίνα Σιμόν.

Μία βραδιά-σταθμός στην παγκόσμια περιοδεία, που έρχεται και στην Αθήνα, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009.
Έξι χρόνια κλείνουν φέτος από τότε που έφυγε από κοντά μας η Νίνα Σιμόν, μια από τις σπουδαιότερες φωνές της αυθεντικής μαύρης μουσικής.
Η αισθαντική φωνή και η υπέροχη μουσική της Νίνα Σιμόν, εμπνέουν σήμερα τις σημαντικότερες νέες φωνές της παγκόσμιας σύγχρονης Jazz, world και soul σκηνής, που παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα γεμάτο πραγματική μουσική συγκίνηση, που ενθουσιάζει το κοινό όπου παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο.
Στο μεγάλο αυτό αφιέρωμα συμμετέχει η original ορχήστρα της, που την ακολουθούσε πιστά αρκετά χρόνια, η κόρη της Celeste Simone αλλά και τρεις μεγάλες γυναικείες φωνές της μαύρης μουσικής, η Angelique Kidjo, η Dianne Reeves και η Lizz Wright.
Η Νίνα Σιμόν (21 Φεβρουαρίου 1933 - 21 Απριλίου 2003) ήταν τραγουδίστρια, στιχουργός και πιανίστρια. Αν και οι ειδικοί την κατατάσσουν στους καλλιτέχνες της τζαζ μουσικής, η ίδια δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την τυποποίηση. Από γενική άποψη το έργο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από τη μπλουζ, τη ρυδμ΄εν΄μπλουζ έως τη σόουλ μουσική. Η φωνή της χαρακτηρίζεται από πάθος, μεγάλες αναπνοές και τρέμουλο.
Μια σπουδαία φωνή, που πρόσφερε αξέχαστες ερμηνείες στον χώρο της τζαζ και των μπλουζ. Η Νίνα Σιμόν των αφηγηματικών και οργισμένων τραγουδιών, μα και των βαθιών μελωδικών αναζητήσεων των σπιρίτσουαλς και των γκόσπελ, η απαράμιλλη φωνή με τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και με τη δράση για τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική, ήταν μια μεγάλη μορφή στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.
INFO: ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.30, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γ ΔΙΑΖΩΜΑ: 40 ΕΥΡΩ
Β ΔΙΑΖΩΜΑ: 60 ΕΥΡΩ
Α ΔΙΑΖΩΜΑ: 75 ΕΥΡΩ
VIP: 90 ΕΥΡΩ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: PUBLIC (πλατεία Συντάγματος), ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ FNAC (THE MALL, ΓΛΥΦΑΔΑ), www.i-ticket.gr και τηλεφωνικά στο 801-11-60000.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: 210-6980044

Δεν υπάρχουν σχόλια: