29 Ιουν 2009

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ –ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ- που πραγματοποιήθηκε στις 19 & 20 Ιουνίου στις Θεσπιές, την παράσταση έκλεψαν και τις δυο βραδιές, ποιοι άλλοι; Τα παιδιά.
Στην Κοιλάδα των Μουσών η νεανική ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ που διεύθυνε η Νίνα Πατρικίδου και ερμήνευσε η Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο Θέμης Ροδαμίτης, μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές και μας έκαναν να αγαπήσουμε περισσότερο την μουσική, με τις καταπληκτικές εκτελέσεις και ερμηνείες, με την αφήγηση συνοδεία άρπας, και τις διασκευές τραγουδιών Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Στην ξερόβρυση συναντήθηκαν τρεις γενιές που τέμνονται στο ίδιο σημείο. Στην αγάπη και στις εμμονές τους στη μουσική και στο τραγούδι. Τρία συγκροτήματα από την περιοχή μας, πλαισίωσαν την βραδιά.
Το πρώτο, οι «Blow Of Spring» με ελληνικό και ξένο ροκ ρεπερτόριο ξεκίνησαν δυναμικά την βραδιά και μας θύμισαν παλιές καλές εποχές της ροκ, αποτελούμενο από τους: Σπύρο Μεϊδάνη (ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά), Χρήστο Γκούμα (κλασική κιθάρα και φωνητικά), Μάκη Μακρή (μπάσο και φωνητικά), και τον Μπάμπη Κόλλια (ντραμς).
Το δεύτερο, ανέβηκε αγριεμένο στη σκηνή, έτσι όπως πρέπει για την ηλικία τους, και μας υπενθύμισε ότι δεν είναι οι πιτσιρικάδες της παρέας, αλλά οι «ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ». Με ροκ μπαλάντες από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, έκλεψαν την παράσταση οι πιτσιρικάδες, συγνώμη, οι ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ, αποτελούμενοι από τους: Ιωάννα Βαρθαλάμη (κλασική κιθάρα και φωνητικά), Πέτρο Χρήστου (ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά), Πέτρο Μπόγρη (φωνητικά), Βαγγέλη Μελισσάρη (μπάσο), και τον Γιώργο Βαρθαλάμη (ντραμς).
Το τρίτο, οι μεγαλύτεροι της παρέας και πιο έμπειροι, καθώς τα δύο προηγούμενα γκρουπ, έκαναν την πρώτη τους ή την δεύτερη δημόσια εμφάνιση, κινήθηκαν σε ροκ αλλά πιο έντεχνους δρόμους και φυσικά απολαύσαμε υπέροχες εκτελέσεις που μόνο από επαγγελματίες μουσικούς ακούει κανείς. Το όνομα του συγκροτήματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ή ίσως είναι μωρό ακόμα και είναι αβάπτιστο. Φανταστείτε τι έχουμε να ακούσουμε όταν μεγαλώσει! Αν ψάχνει για νονό δέχομαι! Οι «ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» λοιπόν αποτελείται από τους: Σπύρο Μεϊδάνη (ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά), Βασίλη Στάθη (κλασική κιθάρα και φωνητικά) Θάνο Κάπρο (ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά), Μπάμπη Μπαϊρακτάρη (μπάσο), και τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου (ντραμς).
Μια εκδήλωση ήταν και πέρασε. Και τώρα τι;
Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Στα παιδιά που ήταν στη σκηνή, στα παιδιά που ήταν κάτω από την σκηνή, και στα ενήλικα παιδιά που έδωσαν συμβουλές, οδηγίες, όργανα, μηχανήματα, και πολύ υπομονή για να στηθούν τα γκρουπ. Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των παιδιών που συμμετέχουν στα γκρουπ και των παιδιών που θα ασχοληθούν από εδώ και πέρα με την μουσική, γιατί να το θυμηθείτε, θα είναι πολλά, τον Δήμο Θεσπιέων για την αίθουσα που μας παραχώρησε για τις πρόβες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η κίνηση και αυτή η εκδήλωση είναι η αφετηρία για να ξεκινήσει η δημιουργία ωδείου στον Δήμο Θεσπιέων με αποκλειστική αίθουσα γι αυτόν το σκοπό, με όργανα και δασκάλους μουσικής. Ήδη τα παιδιά που μέχρι τώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον για την μουσική μόνο από τις Θεσπιές και το Λεοντάρι είναι περίπου είκοσι, και δεν θα ξεχάσω πόσα ακόμα έρχονταν στις πρόβες και παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήθελαν να συμμετείχαν κι αυτά.
Ο σκοπός που θέλουμε να δημιουργηθεί το ωδείο δεν είναι φυσικά να περιμένουμε να γίνει κάποια εκδήλωση για να δικαιολογήσουμε την ύπαρξή του. Είναι για να μαζεύονται τα παιδιά και να περνούν κάποιες ώρες δημιουργικά και ευχάριστα. Και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να υπάρχουν κρυμμένα ταλέντα, γιατί να μην τους δοθεί η ευκαιρία; Θα δανειστώ λίγο από την ατάκα των «ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ».
Δεν είμαστε «ψώνια». Είμαστε φίλοι της μουσικής και είμαστε πολλοί.
Ας στείλουμε ένα μήνυμα στους άρχοντες αυτού του τόπου μέσα από αυτό το blog γράφοντας ο καθένας από εμάς γιατί θέλουμε να δημιουργηθεί ωδείο στον Δήμο Θεσπιέων και τι θα προσφέρει στους νέους, και όχι μόνο.
DimDim

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mpravo se ola ta paidia!!!!para polu kalh emfanish!!!!!!!!!!